CooL- Coaching op Leefstijl

CooL is een gecombineerde leefstijl interventie (GLI), erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is opgezet om je te begeleiden bij het veranderen van dagelijkse gewoontes die invloed hebben op je gewicht en gezondheid. Het totale programma duurt 24 maanden en bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten en 8 individuele gesprekken waarin je in haalbare stappen werkt aan een duurzame leefstijlverandering. De kosten voor deelname worden vergoed vanuit je basis zorgverzekering, en hebben geen invloed op je eigen risico. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je eigen zorgverzekering.

Intake

Na een (telefonisch) kennismakingsgesprek waarin we wederzijdse verwachtingen bespreken, volgt een (vrijblijvend) intakegesprek waarin we bespreken welke veranderingen in jouw leefstijl een groot effect kunnen hebben. Er wordt aandacht besteed aan alle onderdelen van je leefstijl, omdat dit meer effect heeft dan alleen te focussen op gewicht en bewegen. Daarnaast zullen we je lengte, gewicht, en middelomtrek meten zodat we tijdens en na het programma de effecten kunnen meten.

Basisprogramma

Het basisprogramma start met een groepsbijeenkomst.
Tijdens de groepsbijeenkomsten leer je op welke manier veranderingen ingezet kunnen worden en hoe anderen het ervaren en oppakken.
Het basisprogramma duurt 8 maanden en bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten die gaan over thema’s als beweging, voeding, gedrag, ontspanning, slaap, stress en welzijn. Er worden drie individuele gesprekken ingepland.

Onderhoudsprogramma

Nieuw gedrag aanleren blijkt lastig. Daarom volgt er na het basisprogramma een onderhoudsprogramma waarin je ondersteund wordt in het volhouden van je gezonde keuzes.
Het onderhoudsprogramma duurt 16 maanden en bestaat weer uit 8 groepsbijeenkomsten en vier individuele gesprekken.

Je doorloopt het traject op een manier die bij jou past. Je hebt zelf de regie, en ik begeleid je hierbij. Je motivatie is hierbij natuurlijk super belangrijk!

Ben jij gemotiveerd om aan de slag te gaan, neem dan contact met me op!